Menu

ANTI-GEWELD RECLAME - KIJKEN IS OOK MEEDOEN! Ft. Gikkels, Rosa Ana, Green Gang & D.A.N.D.O

Stichting Soul Rebel Movement & Platform Stop The Violence lanceert een nieuwe anti-geweld reclamespot. De spot is het eindresultaat van het driedaagse project ‘Stop The Violence in Zuidoost’, wat is bedacht door scholieren (tweedeklas leerlingen VMBO) van het Bindelmeer College en Hip-Hop artiesten uit Amsterdam Zuidoost. Afgelopen vrijdag ging de reclamespot in première in activiteitencentrum Anansi te Amsterdam Zuidoost.

Het doel van het project is jongeren in Amsterdam Zuidoost bewust maken van de gevolgen van geweld en hun te betrekken bij de oplossing hiervan. Het project was onderdeel van de nationale maatschappelijke stageweek 2013.

Zomerworkshops Zuidoost - Uit de Bijlmer Ft. Sinjo, Osman, Quichon, Joey en Nigel

Stichting Soul Rebel Movement organiseert jaarlijks tijdens de zomervakantie workshops voor en met jongeren. Het doel is dat de jongeren in deze periode wekelijks workshops kunnen volgen en zo een positieve herinnering overhouden aan de zomervakantie. 

Tijdens de workshop ‘muziek’ schrijven jongeren zelf nieuwe liedjes en nemen op in een professionele studio. Bij de mooiste nummers wordt er een professionele videoclip opgenomen. We trappen af met het nummer ‘Uit de Bijlmer’ van Sinjo, Osman, Quichon, Joey en Nigel. In het nummer rappen de jongeren over hun buurt. Het concept van de video is samen met de jongens bedacht. De videoclip is gemaakt door Caine Ruize.

ANTON DE KOM HEEFT HET LAATSTE WOORD (Een ode aan een vrijheidsstrijder)

Cornelis Gerard Anton de Kom (1898-1945) in zijn eigen woorden:

“Want geen volk kan tot volle wasdom komen, dat erfelijk met een minderwaardigheidsgevoel belast blijft.”

Met het initiatief ‘Het Laatste Woord’ wil Stichting Soul Rebel Movement (SRM) jaarlijks met name jongeren en jongvolwassenen – door middel van kunst, muziek en poëzie – in contact brengen met vergeten rolmodellen en hen verrijken met positieve kennis. Deze rolmodellen zijn helden en hoewel zij ontbreken in de geschiedenisboeken op basisscholen, mogen zij niet vergeten worden. De stichting geeft hen het laatste woord om ons nogmaals te inspireren.

Kno'Ledge Cesare & Shishani - The Places We Live (Inspired by Jonas Bendiksen & Amnesty)

The Soul Rebel Movement presents with much pride the music video to the song “The Places We Live” performed by Kno’Ledge Cesare & Shishani. It is a powerful and soul touching song promoting the photo exhibition of Magnum photographer Jonas Bendiksen. The exhibition in the Netherlands is organized by Amnesty International. The song is produced by Exclusive-C-Moi, recorded and mixed by DJ Skilla and the final mastering is done by Killing Skills.

  TOP