Menu

Zomerkamp

Het Laatste Woord

Maatschappelijk stage

Eenmalige Activiteiten

December 2015: Rolmodellen Award Zuidoost 
Met het initiatief ‘Rolmodellen Award’ willen wij de verschillende gemeenschappen die Zuidoost rijk zijn bij elkaar brengen. Dit doen wij door stil te staan bij de ware rolmodellen in de verschillende gemeenschappen. Mensen die zich belangeloos inzetten voor andere bewoners. Met de bijeenkomst willen wij het vooral hebben over hun kracht en wat zij voor hun omgeving betekenen. Daarnaast staan wij stil bij de dingen die ons bezig houden in de gemeenschap, vestigen wij de aandacht op de positieve ontwikkeling en zelfredzaamheid van de kwetsbare groepen. De uitreiking wordt afgewisseld met een gevarieerd programma bestaande uit motivational speakers, muziek, poëzie en kunst.

September 2011: Venserpolder Festival
In samenwerking met buurtbewoners, het stadsdeel en partners wordt het eerste Venserpolder Festival in het leven geroepen. Het festival heeft alles in huis en er is aan de bewoners van Venserpolder gedacht. Zo is er behalve een groot podium met bekende acts, kraampjes en een wereldse keuken, ook een braderie, Miss Venserpolder verkiezingen en andere activiteiten. De wijk Venserpolder wordt al lange tijd aangemerkt als een probleemwijk. Met Venserpolder Festival hebben wij de stigma doorbroken en aan de gemeente Amsterdam laten zien dat Venserpolder volop mee kan doen met de rest van het stasdeel en dat het mooiste nog moet komen.

De volgende topacts en Dj’s hebben een bijdrage geleverd aan het festival: Fresku, Gikkels, Bad Boy Taya, Amos, Kalibwoy, Apo-clipZ, Corona Band, DJ Jah, DJ Jane Doe & DJ Skilla.

December 2010: kerstdiner voor daklozen en verslaafden in Amsterdam Zuidoost
In december 2010 kon Stichting Soul Rebel Movement eindelijk een van haar lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan, namelijk een fatsoenlijk kerstdiner voor daklozen en verslaafden.
In samenwerking met Stadsdeel Zuidoost, Stichting Bijlmer Style en het Leger Des Heils hebben we de daklozen en verslaafden in Amsterdam Zuidoost een onvergetelijke kerst

September 2010: 40 km NightWalk voor de slachtoffers van seksueel geweld in Congo
De NIGHTWALK is een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer die begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag. De opbrengst van de NIGHTWALK is bestemd voor de slachtoffers van seksueel geweld in Congo. Waar onrecht is in de wereld is onrecht aan ons allen. Stichting Soul Rebel Movement heeft actief deelgenomen aan de sponsorloop en geld ingezameld voor de vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn.

Augustus 2009: workshops voor weeskinderen in Ghana
Stichting YDSS heeft het mogelijk gemaakt dat Stichting Soul Rebel Movement drie weken lang met twaalf jongeren workshops kon geven aan weeskinderen in Ghana. Tijdens het vrijwilligersproject hebben we hebben verschillende workshops gegeven aan weeskinderen in Teshie Orphanage en Hand Of Mercy Orphanage. De workshops bestonden uit: muziek, tekenen, verhalen voorlezen, fotografie, sieraden maken en dans. Het videoverslag van het project is te vinden op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/TheSoulRebels.

  TOP